Nieuws

Geplaatst op april 20th, 2015 | door Carlijn de Witte

0

Krijgt iPhone 6s een 4K-display?

Apple wordt aan alle kanten voorbij gestreefd als het gaat om het display. Het Amerikaanse bedrijf houdt structureel vast aan het Retina-display, maar wordt het niet een keer tijd voor wat anders? Het Japanse bedrijf Sharp biedt mogelijk een oplossing voor Apple. Sharp heeft namelijk een 5,5 inch display in de maak waar zelfs oud CEO’er Steve Jobs enorm van onder de indruk zou zijn. Het betreft een 5,5 inch 4K-display, welke een schermresolutie heeft van 3840 bij 2160 pixels. Dit komt neer op 806 pixels per inch.

De huidige iPhone 6 Plus heeft slechts 401 ppi, dus het display van Sharp is wel heel scherp. Het is nog helemaal niet duidelijk of Apple en Sharp samen gaan werken bij de productie van iPhone 6s, maar het is niet onmogelijk want de twee bedrijven hebben in het verleden al vaker samengewerkt. Het is alleen nog maar de vraag of Apple zit te wachten op een 4K-display want een dergelijk display heeft enorm veel energie nodig en dat zal ten kosten gaan van de levensduur van de batterij.

Het is ook mogelijk dat Apple de meerwaarde van een 4K-display niet ziet, want de huidige beeldschermen bij smartphones hebben al pixels die je met het blote oog niet meer kunt onderscheiden.
Comments are closed.

Back to Top ↑